ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

  1. Πέρα από άκρως υγιεινά, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά, τα φαγητά που μαγειρεύονται στον ατμό μπορούν να έχουν και υπέροχη γεύση. Δείτε πώς θα φτιάξετε νόστιμα πιάτα με την βοήθεια του ατμομάγειρα.

    Δεν είναι λίγες οι έρευνες που επιμένουν πως το μαγείρεμα τροφίμων στον ατμό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να διατηρήσουν αυτά τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά, τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου.

    Ένας ακόμα καλός λόγος να μαγειρεύουμε στον ατμό, λένε όσοι το συνηθίζουν, είναι ότι ιδιαίτερα τα λαχανικά διατηρούν έτσι αναλλοίωτη την γεύση τους και τα αρώματά τους, ενισχύοντας την απόλαυση ακόμα και στα πιο απλά πιάτα.

    Πριν διαμαρτυρηθείτε ότι δεν έχετε ατμομάγειρα δείτε τους παρακάτω που βρήκαμε εμείς για εσάς:

     

     

    Mini Compact, με τον ατμό στο φουλ!    στα 46,00€

    VC130130 Tefal VC1301 Mini Compact ΑΤΜΟΜΑΓΕΙΡΑΣ  

    Δείτε το Mini Compact, ένα συμπαγή ατμομάγειρα με τον οποίο θα απολαμβάνετε το μαγείρεμα. Τα δοχεία του μπορούν να αποθηκεύονται ανάποδα στη βάση κι έτσι είναι βολικό και εύκολο στην αποθήκευση σε κάθε κουζίνα. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση, το μαγείρεμα σταματά όταν τελειώνει το νερό.

    Μικρό απ’ έξω, αλλά με μεγάλες δυνατότητες στο μαγείρεμα!

    • Ρυθμιζόμενη χωρητικότητα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας: έως 6,5L όταν χρησιμοποιείτε 3 δοχεία ή έως 4,3L με 2 δοχεία.
    • AQUATIMER: μια έξυπνη λειτουργία που ελέγχει τη στάθμη του νερού ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη. Κάθε τύπος συστατικού απαιτεί συγκεκριμένη ποσότητα νερού, κι έτσι έχετε πάντα αυτή που πρέπει.

    RH 19270-56 Cook @ Home Food Steamer     στα 54,99€

    [email protected] FOOD STEAMER 19270

    – 800 w
    – Βάση από ανοξείδωτο ατσάλι
    – Ρύζι, λαχανικά και ψάρι μαγειρεμένα στον ατμό διατηρώντας παράλληλα στο μέγιστο όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες
    – Τρία επίπεδα μαγειρέματος, BPA Free, με συνολική χωρητικότητα 9 lt
    – Δύο είσοδοι τροφοδοσίας νερού στα πλαϊνά
    – Μπόλ για ρύζι με χωρητικότητα 1 lt
    – Θήκες αυγών στα επίπεδα μαγειρέματος
    – Χρονοδιακόπτης 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση
    – Κουδούνι που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του κύκλου μαγειρέματος
    – Δοχείο που συλλέγει το νερό που απορρίπτεται

     

    Και αφού σας βρήκαμε και σας φέραμε τους δύο καλύτερους ατμομάγειρες της αγοράς το μόνο που μένει για να βάλετε στην καθημερινότητα σας τον πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος είναι οι συνταγές.

     

    Μπιφτέκια σόγιας στον ατμό

    (συνταγή από iatronet.gr)
    Τι θα χρειαστείτε (4 μερίδες):
    500 γρ. Κιμά σόγιας
    2 lt νερό ζεστό
    1 αυγό
    200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μουλιασμένες σε 250 ml νερό
    1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    5 γρ. αλάτι
    2 γρ. λευκό πιπέρι
    Χυμός από ένα λεμόνι

    Τι θα κάνετε:
    Μουλιάζετε από το βράδυ για τουλάχιστον 12 ώρες τον κιμά σόγιας στο ζεστό νερό. Τον σουρώνετε, πιέζοντας για να αποβάλει όλα τα υγρά του.

    Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τον μουλιασμένο κιμά σόγιας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τις μουλιασμένες φέτες ψωμί του τοστ (καλά στραγγισμένες από το νερό), τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε και πλάθετε 4 μεγάλα ή 8 μικρά μπιφτέκια. Στον ατμομάγειρα ψήνετε τα μπιφτέκια μέχρι να γίνουν (γύρω στα 20 λεπτά). Εναλλακτικά τα ψήνετε στον φούρνο, σε ένα ταψί σε προθερμασμένο στους 100ο (έχοντας τοποθετήσει ένα άλλο ταψί από κάτω με νερό για υγρασία)για 35-40 λεπτά. Περιχύνετε τα μπιφτέκια με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

    Μπορείτε να σερβίρετε με τον παραπάνω πουρέ λαχανικών ή με λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό.

     

    Γαρίδες και λαχανικά στον ατμό 

    (από cookpad.com)

    Υλικά

    1. 500 γρ. Γαρίδες
    2. 5-6 καρότα
    3. 4-5 πατάτες
    4. 250 γρ. Σπαράγγια
    5. Αλατοπίπερο
    6. Ατμομάγειρα!

    Εκτέλεση

    Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε στο ξύδι μέχρι να ετοιμάσουμε τα παρακάτω.

    Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στην μέση.

    1. Καθαρίζουμε και τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
    2. Πλένουμε και τα σπαράγγια και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση.
    3. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και βάζουμε την ποσότητα αλατοπίπερου που θέλουμε και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τα βάζουμε στον ατμομάγειρα για μισή ώρα και είναι έτοιμα!

    Ντολμαδάκια στον ατμομάγειρα

    (από cookpad.com)

    Υλικά

     

    1. 1/4 του κιλού αμπελόφυλλα
    2. 1/2 κιλό κιμά
    3. 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
    4. μαϊντανός
    5. άνηθος
    6. αλάτι
    7. 1 κύβος λαχανικών
    8. Λίγο ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

     

    Προετοιμάζετε την γέμιση τσιγαρίζοντας τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο.

    Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και νερό τόσο όσο να ¨κρατάει¨ το ρύζι.

    Ζεματίζετε τα αμπελόφυλλα και τα αφήνετε όλα να κρυώσουν.

    Τυλίγετε τα ντολμαδάκια και τα τοποθετείτε στον ατμομάγειρα με απόλυτη πειθαρχία.

    Ρυθμίζετε τον ατμομάγειρα στα 50 λεπτά.

    Έτοιμα. Ρίχνετε φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι.

    Σερβίρετε.

     

    Καλή Ορεξη